نصب آناکوندا
در این مطلب قصد ارائه راهنمای مرحله به مرحله نصب پکیج آناکوندا را داریم. anaconda پکیجی توسعه یافته برای نصب پایتون و مشتقات آن می باشد. در شروع این متن، ابتدا به بررسی آناکوندا می پردازیم و سپس مراحل نصب را گام به گام مرور خواهیم کرد.
آناکوندا چیست؟
Anaconda نام یک پکیج نصبی برای پایتون، تعدادی کتابخانه ی مهم پایتون و تعدادی ابزار برنامه نویسی است. بالغ بر 20 میلیون کاربر از آناکوندا برای نصب پایتون، زبان R و پکیج های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده می کنند. این موضوع باعث شده تا کاربران بسیاری به سمت استفاده از Anaconda آمده و از آن استفاده کنند. اگر می خواهید پایتون را به صورت مستقیم نصب کنید، به نصب پایتون به صورت مستقیم بروید.
محتویات پکیج چیست؟
وقتی کلمه پکیج را می شنویم، اولین سوالی که به ذهنمان خطور می کند این است که چه محتویاتی دارد. پکیج Anaconda شامل تعداد قابل توجهی از کتابخانه های مهم، به ویژه کتابخانه های حوزه یادگیری ماشین و هوش مصنوعی است. همچنین ابزرا های بسیار مهم را شامل می شود. تصویر زیر بخشی از مهم ترین محتویات این پکیج است که در ادامه به معرفی مهم ترین ها خواهیم پرداخت.
ابزار های برنامه نویسی
- Spyder : یک محیط برنامه نویسی، مناسب برای پایتون است. به این محیط ها اصطلاحاً IDE یا محیط جامع توسعه دهندگی می گویند. که می توان در آن برنامه های پایتونی را به راحتی نوشت، ویرایش کرد و اجرا نمود. با نصب آناکوندا ، Sypder نیز نصب می گردد.
- Jupyter NoteBook : یکی دیگر از محیط های برنامه نویسی نت بوک ها هستند. که ژوپیتر نت بوک مهم ترین آن ها در زبان برنامه نویسی پایتون می باشد. نحوه عملکرد این نت بوک ها، مشاده در مرورگر ها است. و از مزایای مهم آن ها ، امکان اجرای بلوک های مجزاست که برای اموزش و رزیابی بسیار کار آمد است. نصب Jupyter NoteBook، با نصب پکیج انجام می گیرد.
کتابخانه های پایتونی
- SciPy : یک کتابخانه بسیار قوی در مسائل محاسباتی است و بسیاری از توابع ریاضی و محساباتی آن در برنامه های مختلف بخصوص برنامه های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مورد استفاده است.
- NumPy : یک کتابخانه بسیار قوی و معروف است که در کاربرد های محاسباتی، کار با اعداد و ماتریس ها کاربرد های فراوانی دارد. کمتر کدی در حوزه یادگیری ماشین، محاسبات عددی و هوش مصنوعی دیده می شود که در آن numpy دیده نشود. از مزایای مهم این کتابخانه، استفاده بهینه از حافظه و سرعت بالا در اجراست.
- SciKitLearn : یک کتابخانه فوق العاده برای کار در حوزه یادگیری ماشین و machine learning است که می توان انواع الگوریتم هوش مصنوعی و شبکه های عصبی را در آن یافت.
- Pandas : کتابخانه ی قوی در حوزه های مختلف به ویژه کار با فایل هاست. یک درگاه فوق العاده برای وردوی و خروجی در برنامه های پایتونیک است.
- Tensorflow : قوی ترین کتابخانه کار با یادگیری عمیق یا Deep Learning است. کمتر کسی در حوزه هوش مصنوعی است که نام این کتابخانه را نشنیده باشد و با آن کار نکرده باشد.
- PyTorch : یکی دیگر از کتابخانه های قوی در حوزه دیپ لرنینگ و یادگیری عمیق می باشد.
- MatPlotLib :قوی ترین کتابخانه در حوزه نمایش نمودار ها و چارت هاست. در اکثر برنامه ها، نیاز به نمایش در نمودار و چارت امری ضروری است. در نتیجه در بسیاری از برنامه های پایتونی به ویژه برنامه های گزارشی، جایگاه ویژه ای دارد.
برویم به سراغ نصب پکیج anaconda
ابتدا به بخش دانلود وبسایت آناکوندا میرویم. سپس به قسمتی مانند زیر روبرو می شویم که می بایست دکمه دانلود را انتخاب نماییم.
سپس به قسمت جدیدی منتقل می شویم که در این قسمت می توانیم، پکیج نصبی آناکوندا را برای یکی از سیستم های لینوکس، مک و ویندوز انتخاب نماییم. در قسمت ویندوز دو نسخه 32 بیتی و 64 بیتی را داریم که یکی از دو نسخه را متناسب با سیستم عامل انتخاب می نماییم.
پس از دانلود، فایل زیر در اختیار شما قرار می گیرد که با اجرای آن روند نصب آغاز می گردد.
پس از اجرای فایل، پنجره زیر باز می گردد و با انتخاب Next به مرحله بعد می رویم.
در این قسمت می بایست قوانین این پکیج، تایید شود. پس گزینه Agree را انتخاب می کنیم.
در این بخش نیز می بایست، کاربرانی که می توانند دسترسی به این پکیج داشته باشند، انتخاب گردند.
محل ذخیره سازی را انتخاب می نماییم. به این نکته توجه فرمایید که فضای مورد نیاز برای نصب در کامپیوتر موجود باشد.
در این بخش توجه فرمایید که گزینه PATH فعال بوده و سپس گزینه Install را انتخاب نمایید.
تبریک. شما با انجام آخرین مرحله، مراحل نصب آناکوندا را کامل کردید. حالا می توانید شروع کنید.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
بسیار عالی جامع وکامل بود
ممنون خیلی کامل و عالی