خاموش کردن زمانی کامپیوتر با پایتون
پایتون زبان همه کاره ای است. یکی از کار هایی که می توان در آن از پایتون استفاده کرد، اجرای دستورات سیستم عاملی است. در این مطلب میخواهیم به صورت مرحله به مرحله به آموزش خاموش کردن کامپیوتر با پایتون به پردازیم.
همینطور که میدونیم، سیستم عامل ها سرویس هایی برای اجرای دستورات دارند. در سیستم عامل ویندوز تحت عنوان Command Prompt یا Command Line شناخته می شود. و در لینوکس با عنوان Terminal از آن یاد می شود. سیستم عامل مکینتاش نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این سرویس ها فضایی در اختیار ما کاربران قرار می گیرد تا دستوراتی را تحت عنوان query بنویسیم. و این دستورات اقداماتی را در سیستم عامل برای ما اجرا کنند.
چطور با یک دستور کامپیوتر را خاموش کنیم!
در این پست می خواهیم، کدی رو خدمتتون ارائه کنیم تا بتونید به راحتی با هفت خط در زبان برنامه نویسی پایتون، در زمان خود نظر کاربر، به طور خودکار کامپیوتر را خاموش کنید.
برای این کار ابتدا باید بدانیم که در ویندوز چه دستوری باعث خاموش شدن کامپیوتر می شود. در قسمت زیر، دستوری را می بینیم که زمان اجرا در Command Line، باعث خاموش شدن بلا فاصله کامپیوتر می شود. دلیل اجرای سریع فرآیند خاموشی، عدد 0 بعد از کد هست که بر حسب ثانیه زمان خاموش شدن را تعیین می کند.
shutdown /s /t 0
در نتیجه اگر می خواهیم در زمان دیگری این فرآیند صورت گیرد، می بایست اختلاف زمانی خود را با زمان مورد نظر،بر حسب ثانیه اعلام کنیم. پیچیده شد؟ یک مثال بزنیم. می خواهیم 30 دقیقه دیگر معادل نیم ساعت دیگر، کامپیوتر خاموش شود. در نتیجه باید حساب کنیم که 30 دقیقه معادل چند ثانیه می شود. 1800 ثانیه.
حال اگر بخواهیم خاموش شدن کامپیوتر در 30 دقیقه آینده رخ دهد می توانیم دستور را به صورت زیر بنویسیم.
shutdown /s /t 1800
نوبت پایتون است
حالا دیگر نوبت ورود پایتون به موضوع است. یکی از کتابخانه های پیشفرض پایتون، os می باشد که به کمک آن میتوان بسیاری از اقدامات سیستم عاملی را انجام داد. یکی از توابع مهم در این کتابخانه، تابع system می باشد. در این تابع می توان دستورات command line را نوشت. نکته قابل توجه این است که این دستورات در هر سیستم عامل ممکن است متفاوت باشند. و این کتابخانه متناسب با سیستم عامل مربوطه عمل می کند.
برنامه خاموش کردن خودکار کامپیوتر
وقت نوشتن برنامه رسید. کد زیر بر پایه دو خط وارد کردن (import) کتابخانه os و فراخوانی و استفاده از تابع system می باشد. دو بار از تابع input استفاده شده است. این تابع در ورودی متن یا به اصظلاح برنامه نویسی string ای را دریافت می کند و به کاربر نمایش می دهد. در اصل راهنمای نیازی است که باید کاربر آن را برطرف کند. در این تابع نیاز، متنی است که کاربر در پاسخ به سوالی که از او می شود بر می گرداند.
نکته مهم در خصوص تابع input، خروجی متنی یا string است. یعنی متنی که کاربر در پاسخ تایپ می کند، از نوع string است. اگر چه ممکن است کاربر عددی مانند 1800 را وارد کند، ولی این مقدار از نظر برنامه ، یک متغیر متنی است.
import os
shutdown = input("Do you wish shutdown your computer?(yes/no)")
if shutdown == 'no':
exit()
else:
seconds = input("How many seconds to do?")
os.system("shutdown /s /t"+seconds)
یک مجموعه if و else هم وجود دارد تا یک تایید از کاربر برای اجرای برنامه گرفته شود و صرفاً در راستای رعایت اصول حرفه ای تر برنامه نویسی است.
بعد از اجرای دستور فوق، برنامه از شما می پرسد که مطمئن هستید که می خواهید کامپیوتر خاموش گردد؟ اگر کمله no را تایپ کنید، برنامه با دستور exit بسته خواهد شد. اگر هر کلمه دیگری را بنویسید، باتوجه به حضور else برنامه عددی را از شما می خواهد تا در آن زمان کامپیوتر را خاموش کند. حال اگر عدد 1800 را وارد کنید، سیستم عامل پیامی را به شما نمایش می دهد که در 30 دقیقه آینده کامپیوتر شما خاموش خواهد شد.
همین حالا از فرصت موجود استفاده فرمایید و از دوره آموزش زبان برنامه نویسی پایتون، به صورت رایگان استفاده نمایید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از این مقاله کاربردی